30.4 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncendiul izbucnit luna trecută pe platforma Oltchim, lichidat după opt zile. Forțele care au supravegheat zona se retrag

Incendiul izbucnit luna trecută pe platforma Oltchim, lichidat după opt zile. Forțele care au supravegheat zona se retrag

Incendiul izbucnit în ziua de 26 iulie la un depozit de deșeuri mase plastice situat pe platforma Oltchim din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost lichidat, anunță, sâmbătă, oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea. Echipajele ISU, care au supravegheat în ultimele opt zile zona, se retrag. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită.

ISU Vâlcea: Nu mai există focare active la incendiul de la depozitul de deşeuri de pe platforma Oltchim
ISU Vâlcea: Nu mai există focare active la incendiul de la depozitul de deşeuri de pe platforma Oltchim

„Incendiul de deșeuri de pe platforma Oltchim, declanșat la o stație de sortare a deșeurilor reciclabile, a fost lichidat astăzi, 03.08.2024, ora 12.00. Forțele de intervenție ale pompierilor militari, prezente la locul evenimentului, încetează misiunea de  supraveghere”, transmite ISU Vâlcea.

Deșeurile de pe platforma Oltchim s-au aprins în ziua de 26 iulie, focul extinzându-se pe sute de metri pătrați, la un maldăr de deșeuri cu o grosime de 20 de metri. Incendiul s-a manifestat cu degajări importante de fum, autoritățile emițând mesaj RO-Alert. În zilele care au urmat, în pofida intervenției pompierilor, focare au continuat să ardă mocnit. În tot acest timp, pompierii au acționat pentru stingerea focarelor, iar zona a fost permanent supravegheată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS