27.6 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIPS Teodosie: „Soții nu ar trebui să aibă plăceri trupești mai mult de două ori pe săptămână”

IPS Teodosie: „Soții nu ar trebui să aibă plăceri trupești mai mult de două ori pe săptămână”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, afirmă că soţii nu trebuie „să se bucure de plăcerile trupeşti” mai mult de două ori pe săptămână. El adaugă că în zilele de sărbătoare şi în perioadele de post bărbații ar trebui să se abțină. Înalta faţă bisericească motivează că aşa prevăd canoanele, scrie News.ro.

„Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?”, a fost întrebat arhiepiscopul Tomisului, în emisiunea la care participă săptămânal, la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie a dat exemplul unor familii în care soții trăiau în abstinență

„Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri… oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a invocat familii în care soţii aveau relaţii intime foarte rar, doar pentru a procrea.

„Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii”, dar acestea „se întâlneau foarte rar”, a mai susținut Teodosie.

CITEȘTE ȘI: 10 persoane au ajuns de pe munte la spital în ultimele 24 de ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS