27.6 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic intens la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore: Peste 250.000 de persoane au tranzitat granița

Trafic intens la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore: Peste 250.000 de persoane au tranzitat granița


În ultimele 24 de ore s-a înregistrat o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în principal la granița cu Ungaria.

Din totalul de 488.800 de persoane (cetățeni români și străini), care au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire), 258.000 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră doar prin punctele de la granița cu Ungaria.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au efectuat formalitățile de control aproximativ 122.000 de persoane pe ambele sensuri, în acest an se constată o creștere de aproximativ 112%.

Totodată, au tranzitat frontiera cu Ungaria 88.300 de mijloace de transport, cu 80% mai mult decât în același interval din 2023, când au trecut 49.000 autovehicule.

Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, precum și personalul care își desfășoară activitatea la controlul documentelor.

12 puncte de trecere a frontierei la granița cu Ungaria

Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, li se recomandă cetăţenilor să tranziteze şi celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

Reamintim că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim International pentru persoane, autoturisme şi camioane, astfel:

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula,
pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, PTF Sacuieni
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima
pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS