24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocata care a lovit intenţionat cu maşina un motociclist rămâne în arest

Avocata care a lovit intenţionat cu maşina un motociclist rămâne în arest

Alexandra Cioată, avocata din Iași acuzată de tentativă de omor în trafic, rămâne în arest preventiv. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins luni contestația formulată de aceasta.

La finalul lunii mai, avocata a lovit un motociclist în trafic, după care a fugit de la locul accidentului, spun anchetatorii, în baza unor filmări. În iunie, aceasta a fost acuzată de tentativă de omor și arestată preventiv pentru treizeci de zile. Măsura a fost prelungită, iar magistrații de la Instanța Supremă au decis ca Alexandra Cioată să rămână în arest preventiv.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea Cioată Alexandra împotriva încheierii penale nr. 3 din data de 26 iulie 2024, pronunțată de Curtea de Apel Iași – Secția penală şi pentru cauze cu minori. Obligă contestatoarea la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 90 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată într-un document de la dosar.

Motociclistul lovit în trafic a ajuns la spital cu mai multe leziuni. Acesta a declarat, la momentul respectiv, că nu o cunoaște pe avocată și nu știe de ce aceasta ar fi decis să îl lovească cu mașina.

Citeşte şi: Percheziţii la o grupare care vindea maşini de lux şi apoi le reclama ca furate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS