8.7 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la o grupare care vindea maşini de lux şi apoi le reclama ca furate

Percheziţii la o grupare care vindea maşini de lux şi apoi le reclama ca furate

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigarea a Criminalității Economice au făcut, miercuri dimineață, percheziţii la 12 adrese din Timişoara şi Bucureşti, la o grupare acuzată de înşelăciuni. Gruparea cumpăra maşini în leasing pe care le vindea şi le reclama apoi ca fiind furate. Toate acestea se întâmplau cu ajutorul unui avocat, informează Antena3.

În cadrul percheziţiilor au fost căutați și ridicați mai mulți suspecți, precum și telefoane, laptop-uri și alte mijloace de probă cu care anchetatorii speră să dovedească infracțiunile comise.

Gruparea a înființat mai multe firme pe numele unor persoane de fațadă, cu scopul de a-și acoperi urmele.

Cu ajutorul complicilor pe care îi aveau în firmele de leasing sau la dealerii de mașini, suspecții reușeau să achiziționeze, de obicei, limuzine de lux de la BMW. După ce intrau în posesia mașinilor, acestea erau înstrăinate contra a 30% din valoare, banii urmând să fie împărțiți între membrii grupării.

Mașinile trebuia să plece în afara spațiului Uniunii Europene. Anchetatorii au reușit să le blocheze, una dintre ele fiind recuperată în Bulgaria.

Prejudiciu de peste 2,1 milioane de lei

Perchezițiile se fac în 12 locații din Timișoara și București, printre care și la un avocat din Baroul București, dar care profesează în Timişoara. 

Avocatul este cel care le-ar fi acordat asistență juridică celorlalți membri ai grupării și care i-ar fi învățat cum să acționeze.

Prejudiciul în acest dosar este de peste 2,1 milioane de lei.

Suspecții urmează să fie duși la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru audieri.

Citeşte şi: Fugar condamnat pentru cumpărare şi trafic de influenţă, adus în ţară din Marea Britanie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS