24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchete după moartea a patru persoane în incendiul izbucnit la un vapor în Șantierul Naval Midia

Anchete după moartea a patru persoane în incendiul izbucnit la un vapor în Șantierul Naval Midia

Mai mult anchete au loc la Constanţa după moartea a patru oameni în incendiul izbucnit joi la un vapor aflat în reparații în Șantierul Naval Midia. Incendiul ar fi pornit în sala motoarelor, iar flăcările au cuprins rapid și alte compartimente. Marinarii aflați pe vas au reușit să se salveze, dar nu şi cei care lucrau la reparaţii.

Fratele unuia dintre cei care au murit în incendiul de pe navă este şocat. Cu o seară înainte tocmai vorbise cu el. A doua zi s-a întâmplat tragedia din şantier.

„A venit cineva din sat, ne-a zis „băi, vedeţi, fugiţi acolo, că a avut loc un incendiu şi sunt trei inşi care nu-i găseşte”. Până la urmă au fost patru. Am mers acolo… nu ne-au lăsat să-i vedem“, a declarat acesta.

Şi rudele celorlalţi trei decedaţi au fost la morgă să-şi identifice morţii.

Inspectorii de la Direcţia de Securitate în Muncă au mers pe şantier să cerceteze dacă au fost respectate normele legale. Liderul de sindicat al navigatorilor spune că recent a fost modificată o lege, în defavoarea siguranţei în porturi.

Activitatea în Şantierul Naval Midia a fost oprită şi nimeni nu a putut să se apropie de navele în reparaţii. Nava în care a izbucnit incendiul era în reparaţii din data de 1 august.

Citeşte şi: Pasageră moartă după ce un șofer a intrat cu mașina în stâlp

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS