17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeia căreia soțul i-a dat foc în fața copiilor a murit în spital

Femeia căreia soțul i-a dat foc în fața copiilor a murit în spital

Femeia din localitatea bistrițeană Nepos care pe 5 august a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corporală, după ce soţul ei a incendiat-o cu benzină, a murit marţi într-un spital din București. Decesul s-a produs la două zile după ce aceasta a împlinit 33 de ani, scriu Știrileprotv.ro.

Procurorii au fost informaţi de poliţie despre decesul victimei, astfel că se va schimba încadrarea juridică a faptei din tentativă la omor calificat raportat la violenţă în familie, în omor calificat.

Femeia lasă în urmă trei copii, doi băieţi şi o fetiţă. Copila de 9 ani este în continuare internată în spital, după ce a suferit arsuri pe 20% din corp, în zona picioarelor.

Copilul cel mare a sunat la 112 să ceară ajutor

Bărbatul, de 42 de ani, care a comis faptele, este arest preventiv din 7 august. Anterior a primit îngrijiri medicale la spital pentru arsuri.

Bărbatul este încarcerat la penitenciarul din Dej. Se aşteaptă rezultatul expertizei psihiatrice, pentru a se stabili dacă acesta a avut discernământ.

Pe 5 august, în urma unui conflict cu soţia avut în locuinţa familiei din satul Nepos, bărbatul a aruncat cu benzină în încăperea în care se aflau femeia şi cei trei copii şi a dat foc. Femeia şi fetiţa de 9 ani au fost transportate la Bucureşti, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Băieţii familiei au scăpat nevătămaţi, cel mai mare, de 11 ani, fiind cel care a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Cei doi soţi erau căsătoriţi de 12 ani şi aveau împreună trei copii de 3, 9 şi 11 ani. Mulţi ani soţul a lucrat în construcţii în Franţa şi a reuşit să ridice o casă cu etaj în localitatea Nepos, din Bistriţa-Năsăud. Recent a fost diagnosticat cu o tulburare psihică pentru care fusese internat şi lua tratament.

Citește și: Adolescent arestat pentru pornografie infantilă şi şantaj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS