17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bătrân a murit ars de viu după ce a a dat foc buruienilor de pe un teren viran

Un bătrân a murit ars de viu după ce a a dat foc buruienilor de pe un teren viran

Un bărbat de 70 de ani a murit ars de viu după ce a a dat foc buruienilor de pe un teren viran, deși legea interzice arderea vegetației uscate.

„La data de 13 august a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, de 55 de ani, cu privire la faptul că o persoană ar fi decedat într-un incendiu de vegetaţie, produs pe un teren viran din proximitatea localităţii Corneni, comuna Aluniş. La faţa locului a fost dirijat un echipaj medical care a constatat decesul unui bărbat de 70 de ani. Din verificările preliminare, poliţiştii au constatat că bărbatul de 70 de ani ar fi aprins vegetaţia uscată, iar ulterior ar fi scăpat de sub control incendiul propagat, fiind găsit decedat în această zonă”, a transmis, miercuri, IPJ Cluj.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi fac cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs decesul bărbatului.

Legea interzice arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

În cazul în care incendiile de vegetație sunt pornite intenționat în arii protejate, fapta constituie infracţiune şi se poate pedepsi cu închisoare de la 3 luni la un an, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală, potrivit ISU.

Citeşte şi: Un bărbat a căzut cu tractorul într-un lac folosit la irigații

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS