18.4 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorjeanca Constantina Diță a sărbătorit în SUA 16 ani de la câștigarea titlului olimpic la maraton

Gorjeanca Constantina Diță a sărbătorit în SUA 16 ani de la câștigarea titlului olimpic la maraton

Fosta atletă Constantina Diță a sărbătorit în SUA 16 ani de la câștigarea medaliei de aur la maraton. Performanța a avut loc la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Zilele trecute Constantina a petrecut la un restaurant, alături de familie, prieteni și foste atlete.

Constantina Diță, cunoscută și ca Pușa Tomescu (în timpul căsătoriei Diță -Tomescu, născută pe 23 ianuarie 1970, Turburea, Gorj, România), este o fostă atletă română, alergătoare pe distanțe lungi, specializată în maraton și semimaraton. La Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing a câștigat medalia de aur la proba de maraton, reprezentând România.

La Jocurile Olimpice de la Beijing a fost cronometrată cu timpul de 2h:26m:44s, realizând cea mai bună performanță a sa în sezonul 2008. La 38 de ani, este cea mai în vârstă câștigătoare a maratonului olimpic din toate timpurile. La vârsta de 42 de ani a participat la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. Este de precizat că fosta atletă s-a stabilit în SUA încă din 2001.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS