17.3 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO: Peste 20 de răniți la un festival din Germania, după ce o roată panoramică a luat foc

VIDEO: Peste 20 de răniți la un festival din Germania, după ce o roată panoramică a luat foc

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite după ce o roată panoramică a luat foc la Festivalul Highfield, din apropierea oraşului german Leipzig, a precizat poliţia duminică, la o zi după incident, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Un investigator special a sosit la faţa locului duminică dimineaţă şi a demarat o anchetă privind cauzale accidentului, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Iniţial, una din gondolele roţii a luat foc în jurul orei 21:00 (19:00 GMT), sâmbătă. Focul s-a răspândit apoi la o a doua gondolă. Ambele au fost complet distruse de flăcări, potrivit unui reporter DPA aflat la faţa locului.

Poliţia încearcă să afle cum s-a declanşat incidentul şi ce anume a provocat rănirea vizitatorilor.

Locul incendiului a fost delimitat, iar secţia penală a demarat o anchetă, a mai spus ea.

Dintre cei 23 de răniţi, patru persoane au suferit arsuri, iar una a fost rănită în cădere. Ceilalţi răniţi, printre care paramedici şi cel puţin patru poliţişti, au fost consultaţi la spital pentru o posibilă inhalare de fum, a spus ea.

Poliţia nu a putut oferi informaţii asupra stării răniţilor sau despre vârsta şi genul acestora. Numărul exact al persoanelor rănite nu este definitiv încă, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Ski Aggu spune că roata a luat foc în timpul concertului său

Un participant la festival, care locuieşte în Koln, a spus anterior că roata a accelerat brusc. Gondolele în flăcări se aflau în partea superioară a roţii.

Rapperul german Ski Aggu susţinea un concert când roata a luat foc.

”Sunt absolut şocat şi supărat că roata a luat foc în timpul concertului meu de la Highfield”, a spus rapperul într-un mesaj publicat pe Instagram. ”Mi s-a spus în cască să nu întrerup concertul sub nicio formă şi să vorbesc în continuare cu voi ca să evităm panica în masă”.

”Prioritate a fost să preîntâmpinăm o escaladare a situaţiei. Din fericire, a avut efect”.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat pentru DPA că după circa 30 de minute de la declanşarea incendiului, situaţia era sub control.

Festivalul Highfield, care are loc între 16 și 18 august pe malul lacului Störmthaler See, lângă Leipzig, este un festival rock și pop care reunește zeci de mii de oameni în fiecare vară.

Pe lista artiștilor din program anul acesta sunt cântărețul american Macklemore, grupul britanic The Cooks și grupul punk american Rise Against

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS