20.5 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoctoriţele de la Spitalul Pantelimon anchetate pentru omor calificat, eliberate din arest

Doctoriţele de la Spitalul Pantelimon anchetate pentru omor calificat, eliberate din arest

Cele două doctoriţe de la Spitalul Sf. Pantelimon arestate pentru omor calificat, Maria Miron şi Mirela Păiuş, au fost eliberate. Curtea de Apel Bucureşti le-a acceptat contestaţia la arest.

Cele două doctoriţe de la Spitalul Sf. Pantelimon, arestate preventiv pentru omor calificat, vor fi cercetate în libertate. Cererea lor a fost admisă azi la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii susţin că cele două doctoriţe ar fi provocat moartea unui pacient de la Terapie Intensivă după ce i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină care-l ţinea în viaţă. 

Pe 8 august, Maria Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Ele au contestat decizia Tribunalului Bucureşti, urmând ca procesul să aibă loc marţi la Curtea de Apel Bucureşti.

Doctorițele, acuzate că ar fi condamnat la moarte un pacient din ATI

Procurorii susţin că, în lunile martie şi aprilie, doctoriţele i-au scăzut unui pacient internat la terapie intensivă doza de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, acesta intrând în stop cardio-respirator.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unui denunţ formulat de Camelia Stămătoiu, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Sf. Pantelimon. Ea le-a relatat procurorilor că, la data de 10 aprilie, a fost sunată de o asistentă medicală, care i-a mărturisit faptul că pe secţia ATI a spitalului, de joi (4 aprilie) până sâmbătă (6 aprilie), au murit în jur de 20 de pacienţi, întrucât medicii de gardă pe secţia ATI, respectiv Maria Miron şi Mirela Păiuş, au redus cantitatea de noradrenalină la unii pacienţi internaţi, de la 15 sau 20ml/h la 1ml/h sau chiar au înlocuit-o cu ser fiziologic. 

Citeşte şi: Bărbați anchetaţi după ce au tras cu un pistol cu bile în geamurile unui restaurant

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS