20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedvedev: Nu există discuții cu Ucraina după incursiunea în Kursk

Medvedev: Nu există discuții cu Ucraina după incursiunea în Kursk

Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk a Rusiei înseamnă că nu vor exista discuții între Moscova și Kiev până când Ucraina va fi învinsă complet, a declarat miercuri Dmitri Medvedev, șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.
„Vorbitul în gol al intermediarilor pe care nimeni nu i-a numit despre pacea minunată s-a încheiat. Toată lumea înțelege totul acum, chiar dacă nu o spun cu voce tare”, a scris Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram.

Apărarea antiaeriană rusă a doborât 10 drone ucrainene în „una dintre cele mai mari încercări de a ataca Moscova folosind drone vreodată”, a declarat primarul orașului miercuri dimineața.
„Apărarea stratificată a Moscovei împotriva UAV-urilor inamice care a fost creată ne-a permis să respingem cu succes toate atacurile”, a declarat primarul Serghei Sobyanin într-o postare pe Telegram.
Sobyanin a spus într-o postare anterioară că nu au fost raportate pagube sau victime, potrivit France 24.

Ucraina pretinde că are control asupra a 80 așezări din Rusia

Atacurile cu drone asupra Moscovei sunt rare, Rusia afirmând în mai că a doborât o dronă în afara capitalei, forțând să fie impuse restricții la două aeroporturi majore din oraș pentru mai puțin de o oră.

Atacurile raportate cu drone au loc în timp ce Ucraina lansează un asalt transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, unde pretinde că controlează peste 80 de așezări.
Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk a fost pregătită împreună cu participarea serviciilor de informații din Statele Unite, Marea Britanie și Polonia, a relatat ziarul Izvestia, citând agenția de informații externe a Rusiei. Casa Albă a declarat anterior că SUA nu au primit o notificare prealabilă de la Kiev că ar fi planificat incursiunea.

Citește și: Zeci de morți în urma prăbușirii unui autobuz care transporta pelerini șiiți din Pakistan în Irak

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS