17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi copii au murit și alți cinci au fost răniți într-un atac asupra unui autobuz școlar, în Pakistan

Doi copii au murit și alți cinci au fost răniți într-un atac asupra unui autobuz școlar, în Pakistan

Doi copii au murit și alți cinci au fost răniți după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul, joi dimineață, asupra unui autobuz şcolar, în Pakistan.

Atacul a avut loc în oraşul Attock din provincia centrală Punjab. Copiii mergeau la cursuri, a declarat pentru DPA un oficial al poliţiei, Usman Haider.

Toţi copiii morţi şi răniţi aveau vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.

Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată, dar ancheta preliminară indică o ceartă între două familii, a spus Haider.

„De asemenea, analizăm posibilitatea unui act terorist”, a spus ofiţerul de poliţie.

Preşedintele pakistanez Asif Ali Zardari a condamnat incidentul şi a ordonat poliţiei să-i captureze pe bărbaţii înarmaţi, a transmis biroul său într-un comunicat.

Militanţii islamişti au mai atacat tineri în şcoli, colegii şi universităţi în trecut.

Talibani înarmaţi au ucis aproape 150 de copii într-un atac îngrozitor la o şcoală militară din nord-vestul Pakistanului în 2014.

Un membru taliban a tras şi el asupra unui autobuz şcolar din Swat în 2012. Acel atac a rănit-o pe Malala Yousafzai, care a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 2014.

Citește și: Doi şoferi au rupt bariera unei parcări private şi l-au bătut pe taxator

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS