28.4 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Ministrul Muncii: Pensionarii cărora le-au fost recalculate pensii mai mici își vor păstra pensia inițială

(VIDEO) Ministrul Muncii: Pensionarii cărora le-au fost recalculate pensii mai mici își vor păstra pensia inițială

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că toţi cei 700.000 de pensionari pentru care recalcularea a dus la un cuantum mai mic decât pensia lor de până acum își păstrează pensia mai mare, adică cea pe care au primit-o și în luna august.

„Nicio pensie nu scade. Vreau să fiu foarte bine înțeleasă. Niciun pensionar nu va primi în septembrie o pensie mai mică de cea din luna august”, a spus ministrul Muncii, într-o conferință de presă, conform hotnews.ro.

Cei aproximativ 700.000 de pensionari care în urma recalculării s-au trezit cu pensii mai mici pe cupoane își vor păstra pensia mai mare, adică cea pe care au avut-o înainte de recalculare, a promis Bucura-Oprescu.

„Stimați pensionari, pensia dvs nu scade. Noua lege a pensiilor stipulează că va fi primită valoarea mai favorabilă. Dacă primiți un calcul mai mic, atunci veți primi pensia mai avantajoasă, cea din luna august. (…) Deci nu va scădea niciun leu pensia dvs. Veți primi în următoarele săptămâni o confirmare oficială din partea ministerului și casei de pensii că pensia dvs nu scade”, a mai spus ministrul.

Atât ministrul, cât și președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, au precizat că lucrurile acestea erau oricum precizate în deciziile primite de oameni. „Scrie negru pe alb și în deciziile de recalculare”, a spus ministrul.

Întrebată de jurnaliști dacă își asumă o eroare de comunicare, în condițiile în care pensionarii nu au înțeles mesajul autorităților din ceea ce au citit în decizie, Bucura-Oprescu a precizat că în decizie era inserat un text din lege întrucât era vorba de un document oficial.

Pentru cele 3,8 milioane de pensii care cresc în urma recalculării, majorarea este în medie de 26%

La rândul său, Baciu a arătat că era precizat „foarte clar în limba română” în decizia primită de pensionari faptul că vor primi același cuantum ca până acum dacă, în urma recalculării, a reieșit o sumă mai mică.

Pentru cele 3,8 milioane de pensii care cresc în urma recalculării, majorarea este în medie de 26%, iar 791.000 dintre ele cresc cu peste 1.000 de lei.

Citeşte şi: Corpul lui Mike Lynch, recuperat de scafandri din epava superiahtului scufundat în largul Siciliei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS