17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate6.000 de lei amendă pentru un bărbat care şi-a ținut câinele legat în soare, fără apă și mâncare

6.000 de lei amendă pentru un bărbat care şi-a ținut câinele legat în soare, fără apă și mâncare

Un bărbat care şi-a lăsat câinele legat cu un lanţ scurt, în soare, fără apă și mâncare, a fost amendat cu 6.000 de lei pentru maltratarea animalului. Câinele a fost preluat şi plasat într-un adăpost.

Câinele, aflat într-o stare de sănătate precară, a fost găsit joi de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bihor, în timpul unei acţiuni preventive. 

„Pe un teren viran, în localitatea Leş, judeţ Bihor, poliţiştii de la Protecţia animalelor au descoperit un câine metis din rasa Ciobănesc german, legat cu un lanţ foarte scurt, sub 2 metri lungime. Animalul nu beneficia de un adăpost corespunzător, fiind ţinut în noroi, sub cerul liber, printre materii fecale de origine animală, fără posibilitatea de a se adăposti la umbră.

Totodată, la momentul controlului, câinele nu beneficia de suficientă apă şi hrană, starea de sănătate a acestuia fiind precară, prezentând semne vizibile de malnutriţie. Câinele prezenta un comportament apatic şi o stare de îngrijire proastă, blana animalului fiind murdară de noroi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Poliţia Bihor.

Poliţiştii l-au identificat pe proprietarul animalului, un bărbat de 62 de ani, din localitatea Leş. Acesta a fost amendat cu 6000 de lei. 

Poliţiştii au emis un ordin de plasare a câinelui în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.

Citește și: Cântăreața Dana Marijuana, arestată preventiv pentru trafic de droguri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS