17.8 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost recupera trupul ultimei victime a naufragiului unui iaht de lux în largul Siciliei

A fost recupera trupul ultimei victime a naufragiului unui iaht de lux în largul Siciliei

Scafandrii au găsit vineri trupul neînsuflețit al fiicei magnatului britanic Mike Lynch, din epava iahtului de lux, care s-a scufundat în largul coastelor Siciliei.

Șapte persoane, printre care şi miliardarul, au murit în timpul naufragiului, informează AFP.

După descoperirea unui prim cadavru luni, cel al bucătarului aflat la bord, şase persoane au fost date dispărute în urma naufragiului iahtului The Bayesian, luni dimineaţă.

Iahtul, proprietate a soţiei lui Mike Lynch, avea la bord 22 de persoane. Era ancorat în afara portului Porticello, din apropiere de Palermo, când s-a răsturnat în condiţiile unei furtuni deosebit de puternice.

Cinsprezece persoane au reuşit să părăsească ambarcaţiunea înainte ca aceasta să se răstoarne.

Cine era Mike Lynch

Corpul lui Mike Lynch, în vârstă de 59 de ani, a fost recuperat joi. Acest extrem de bogat om de afaceri, considerat un Bill Gates al Marii Britanii pentru afacerile sale din domeniul IT, sărbătorea cu prietenii, colaboratorii şi avocaţii săi achitarea sa în iunie într-un proces de fraudă intentat în Statele Unite, care i-ar fi putut aduce ani de închisoare.

Fiica sa, Hannah, de 18 ani, descrisă de prieteni ca o feministă convinsă, tocmai îşi terminase examenele de sfârşit de an şi obţinuse un loc pentru a studia literatura engleză la Universitatea Oxford, au relatat mass-media britanice.

„Era uşor de iubit: sinceră, devotată, extrem de inteligentă şi cu adevărat amabilă. Îmi voi aminti mereu de ea zâmbind”, a declarat Katya Lewis, o prietenă a tinerei, într-un comunicat al familiei.

„Familia Lynch este devastată şi în stare de şoc (…) Singura lor cerere este ca viaţa lor privată să fie respectată în această perioadă de durere de nedescris”, a declarat un purtător de cuvânt al familiei.

Celelalte victime sunt Jonathan Bloomer, preşedintele consiliului de administraţie al Morgan Stanley International, şi soţia sa, Judy, Chris Morvillo, un avocat care l-a apărat pe Mike Lynch în procesul său din Statele Unite, şi soţia sa, Neda. 

Citește și: Un poliţişt a acroşat cu oglinda maşinii o femeie care traversa strada

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS