16.2 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia Română a scos la concurs peste o mie de posturi din sursă externă, în toată ţara

Poliţia Română a scos la concurs peste o mie de posturi din sursă externă, în toată ţara

Poliţia Română este pe minus cu 30.000 de angajaţi, aşa că admiterea la Academie are miză mare. Mai mult decât atât, pe lângă cele 800 de locuri disponibile pentru ofiţeri, au fost scoase la concurs peste o mie de posturi din sursă externă.

La Academia de Poliţie sunt scoase 880 de locuri la concurs, iar pe ele s-au înscris aproximativ 3.000 de tineri. Aşadar, concurenţa este destul de mică. Au trecut zilele când erau zeci de mii de înscrişi, astfel că poliţia apelează acum şi la alte metode pentru a face angajari, scopul fiind să acopere deficitul uriaş de personal.

Astfel, tot în această perioadă se fac înscrieri pentru angajarea directă în poliţie din sursă externă. Și aici se dă o probă sportivă, dar şi una scrisă, din legislaţie. Sunt în jur de 1.200 de locuri scoase la concurs de Ministerul de Interne în toată ţara.

Mii de angajaţi MAI cer să fie pensionaţi

Ministerul trece printr-o perioadă destul de complicată, iar problema principală o consitituie solicitările de pensionare făcute de mii de angajaţi din cauza discuţiilor din spaţiul public privind schimbarea legilor care modifică sistemul de pensii speciale. 

MAI acţionează în aceast an cu mult mai puţini poliţişti decât în anii precedenţi. Are, spre exemplu, cu o treime mai puţini ofiţeri în Jandarmerie, iau ISU are ocupată organigrama în proporţie de 75%, deci îi lipseşte un sfert dintre angaţi. În cazul IGPR, lipseau, la începutul acestui an, 22% dintre ofiţerii de poliţie.

Citește și: Șoferi de autobuz, prinși băuți la volan, la 7 dimineaţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS