17.8 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘoferi de autobuz, prinși băuți la volan, la 7 dimineaţa

Șoferi de autobuz, prinși băuți la volan, la 7 dimineaţa

Doi șoferi angajați la transportul public local din Suceava au fost prinși de polițiști băuți la volan. Cei care au căzut proba etilotestului aveau maşinile pline de călători. Ambii riscă acum să-și piardă locul de muncă.

În cazul unuia dintre cei doi șoferi de autobuz, aparatul a indicat 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce i-a adus pe loc și dosar penal. Bărbatul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgență Suceava pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Colegul său a fost prins cu 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat și a rămas fără permis de conducere pentru trei luni.  Șoferii nu au fost lăsați să-și continue cursa. Autobuzele au fost preluate de alți colegi.

Șoferii băuți riscă șă-și piardă locul de muncă

Conducerea Serviciului de Transport Public Local Suceava spune că cei doi riscă acum să-și piardă locurile de muncă.

”Este o situație impardonabilă, pentru care rezultatul este unul singur – desfacerea contractului de muncă. Responsabilitatea șoferilor de autobuz este foarte mare, conduc o mașină de peste 12 tone, cu cel puțin câteva zeci de călători la o cursă. De cum avem documentele oficiale prin care se confirmă situațiile semnalate de Poliție, se întrunește Comisia de Disciplină și se iau măsurile prevăzute în contract. Nu tolerăm deloc asemenea abateri disciplinare, care aduc și un mare deserviciu de imagine transportului public”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, directorul TPL Suceava, Gabriel Petruc.

Acesta spune și că la nivelul instituției se fac periodic testări aleatorii și că, de când este la conducerea societății, nu a avut niciun caz de șofer beat în timpul serviciului.

Citește și: Nevăzătorii anunţă proteste în septembrie pentru că recalcularea le-a micșorat pensiile cu 60% – 80%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS