14.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii i-au salvat picioarele bărbatului rănit grav, într-un service auto, de explozia unei anvelope

Medicii i-au salvat picioarele bărbatului rănit grav, într-un service auto, de explozia unei anvelope

Medicii din Iași au reușit, după o intervenție chirurgicală de șapte ore, să-i salveze picioarele bărbatului accidentat grav după o explozie într-un service auto. Starea acestuia rămâne, însă, gravă.

Bărbatul de 37 de ani încerca să schimbe anvelopa a unui camion, într-un service din Botoșani, când s-a produs explozia. Suflul a fost atât de puternic, încât barbatul a fost aruncat câțiva metri.

A suferit răni foarte grave la picioare și a fost transferat de urgență de la Botosani la Iași, cu un elicopter SMURD. A fost operat noaptea trecută la Spitalul Sfântul Spiridon, de o echipă multidisciplinară.

„Intervenția chirugicală a durat aproape 7 ore, a fost o echipă mixtă. S-au pus fixatoare externe la nivelul membrelor inferioare, s-a stabilizat pentru moment și-a început hemodializa. Este pe suport pentru menținerea vieții și intubat și ventilat în continuare, astfel încât apreciem că prognosticul este rezervat”, a declarat Dan Timofte, manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

A suferit arsuri și pe brațe și face dializă

Bărbatul a suferit și arsuri pe brațe, iar acum face dializă, întrucât compuși toxici din anvelopă i-au ajuns, prin răni, în sânge.

Între timp, inspectorii de muncă au început ancheta. Potrivit ITM, omul lucra cu forme legale la o firmă de familie, condusă de tatăl său.

Și polițiștii fac verificări. Au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Citește și: Doi bărbaţi au suferit arsuri la mâini după ce au fost incendiaţi în urma unui scandal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS