16.7 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei morți şi patru răniți grav în urma unui atac la un festival din Germania

Trei morți şi patru răniți grav în urma unui atac la un festival din Germania

Trei persoane au fost ucise şi patru au fost grav rănite, vineri seară, de un bărbat care a înjunghiat trecători la întâmplare la un festival din oraşul Solingen, în vestul Germaniei.

Solingen, un oraş cu circa 160.000 de locuitori, se află în landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, şi se învecinează cu Ţările de Jos.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 21.45 (22.45, ora României), la un festival organizat pentru a sărbători 650 de ani de existenţă ai oraşului. Manifestările au început vineri şi trebuia să dureze până duminică. Au participat aproximativ 10.000 de oameni, mulţi adunându-se în jurul unei scene cu muzică live în piaţa Fronhof din centrul oraşului.

Se crede că cei mai mulţi dintre răniţi au fost atacaţi direct în faţa scenei, a raportat cotidianul Bild, adăugând că bărbatul părea să ţintească gâtul victimelor sale.

Atacatorul a lovit la întâmplare

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că serviciile de urgenţă au primit mai multe apeluri în jurul orei 21.30, martorii raportând că „o persoană necunoscută înarmată cu un cuţit a rănit mai multe persoane la întâmplare”.

„Mulţi martori sunt în stare de şoc şi primesc îngrijiri şi dau declaraţii”, a spus el. „Sperăm să primim informaţii despre atacator, în special despre aspectul lui, astfel încât să putem face căutarea mai ţintită”, a declarat el.

Ziarul local Solinger Tageblatt a relatat că autorităţile au cerut oamenilor să părăsească centrul oraşului Solingen şi că unul dintre organizatorii festivalului, Philipp Müller, a declarat pe o scenă că echipele de urgenţă luptă pentru viaţa a nouă persoane.

Canalul de ştiri NTV a difuzat un videoclip cu Müller rugând mulţimeasă nu intre în panică şi să aibă grijă să părăsească incinta, deoarece atacatorul era încă în libertate.

Agresorul a fugit de la faţa locului

Nimeni nu a fost arestat, iar poliţia a spus că a desfăşurat un „contingent mare”, inclusiv un elicopter, pentru a-l căuta pe agresorul care a fugit de la faţa locului. Poliţia a refuzat să discute despre un posibil motiv sau să speculeze cu privire la identitatea suspectului.

Ministrul federal al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a afirmat că speră că „echipele de salvare pot salva răniţii care sunt încă în viaţă şi că poliţia poate prinde făptuitorul laş şi patetic”.

Premierul regional Hendrik Wüst, care a sosit la faţa locului sâmbătă noaptea, a postat pe X un mesaj potrivit căruia „Toată Renania de Nord-Westfalia este alături de oamenii din Solingen, mai ales cu victimele şi familiile lor”, exprimând „mulţumiri imense” numeroşilor salvatori şi poliţiei, „care se luptă în aceste minute pentru viaţa oamenilor”.

Citește și: Medicii i-au salvat picioarele bărbatului rănit grav, într-un service auto, de explozia unei anvelope

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS