25.6 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate22 de morţi în Thailanda, din cauza inundaţiilor provocate de ploi torenţiale

22 de morţi în Thailanda, din cauza inundaţiilor provocate de ploi torenţiale

Autorităţile din Thailanda au anunţat luni că inundaţiile provocate de ploi torenţiale au ucis 22 de persoane. De asemenea, care au avertizat cu privire la noi creşteri bruşte ale nivelului apelor în această săptămână, relatează AFP.

Peste 30.000 de gospodării au fost afectate în 13 provincii din nord şi sud în ultimele zece zile, a declarat Departamentul de prevenire şi atenuare a dezastrelor.

Dintre cele 22 de decese, zece persoane, inclusiv un cuplu de turişti ruşi, au murit săptămâna trecută într-o alunecare de teren într-o zonă rezidenţială din sudul insulei Phuket. Alte nouăsprezece persoane au fost rănite.

31 de provincii din nordul şi nord-estul regatului sunt expuse riscului de viituri

Treizeci şi una de provincii din nordul şi nord-estul regatului sunt expuse riscului de viituri până joi, se arată în comunicat. „Ministerul a ordonat autorităţilor locale să monitorizeze îndeaproape condiţiile meteorologice şi să plaseze echipe şi echipamente pregătite să intervină”, se arată în declaraţie.

„Rezidenţii ar trebui, de asemenea, să urmărească prognozele meteorologice şi să ia avertismentele în serios”, avertizează autorităţile.

Trei muncitori, inclusiv doi cetăţeni chinezi şi o femeie birmaneză, au fost, de asemenea, daţi dispăruţi luni, când o alunecare de teren a îngropat un tunel feroviar pe o linie de mare viteză aflată în construcţie în provincia estică Nakhon Ratchasima.

În 2011, inundaţiile au ucis sute de oameni şi au avariat milioane de locuinţe în întreaga ţară

Sezonul ploios din regat, care ţine între iulie şi septembrie, aduce de obicei luni de ploi torenţiale zilnice, dar oamenii de ştiinţă spun că schimbările climatice provocate de om ar putea face ca ploile să fie mai intense. În 2011, inundaţiile au ucis sute de oameni şi au avariat milioane de locuinţe în întreaga ţară.

Citeşte şi: Cutremur în largul coastelor Portugaliei. S-a resimţit până în Spania şi Maroc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS