25.6 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur în largul coastelor Portugaliei. S-a resimţit până în Spania şi Maroc

Cutremur în largul coastelor Portugaliei. S-a resimţit până în Spania şi Maroc

Luni, în zorii zilei, în Portugalia s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, la adâncime relativ mică, a anunţat Institutul naţional de meteorologie, în timp ce USGS a estimat magnitudinea de moment a seismului la 5,4. Seismul s-a resimţit până în Spania şi Maroc. Nu a provocat victime sau pagube, relatează AFP.

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 05:11 şi epicentrul său a fost localizat în mare, la aproximativ 60 km vest de oraşul-port Sines (sud), a precizat Institutul portughez al mării şi atmosferei (IPMA), conform news.ro.

Serviciul seismologic american USGS a anunţat că a detectat un cutremur de magnitudine 5,4 în această regiune, la o adâncime de 17,5 km.

Seismul a fost resimţit în mai multe locuri din Spania

Institutul Naţional Geografic spaniol (IGN) a anunţat că „seismul a fost resimţit în mai multe locuri din Spania, în special în Huelva (sud), şi în Maroc”.

„Până în prezent, nu au fost raportate pagube personale sau materiale”, a declarat André Fernandes, comandantul naţional al serviciului portughez de protecţie civilă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni dimineaţă.

Citeşte şi: 29,3%, rata de promovare la a doua sesiune a Bacalaureatului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS