22.9 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat arestat preventiv după ce a încercat să provoace un incendiu într-un parc din Bucureşti

Bărbat arestat preventiv după ce a încercat să provoace un incendiu într-un parc din Bucureşti

Un bărbat de 48 de ani a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a încercat să provoace un incendiu în Parcul IOR, din Sectorul 3 al Capitalei, informează News.ro.

”Sâmbătă, 24 august 2024, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reţinut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de tentativă la distrugere”, anunţă Poliţia Capitalei.

Poliţişti din cadrul Secţiei 12 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că, într-o zonă a unui parc din Sectorul 3, a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată. Focul a fost localizat şi stins.

”Din cercetările şi investigaţiile efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în aceeaşi zi, în jurul orei 00.30, imediat după izbucnirea incendiului, doi bărbaţi ar fi observat o persoană care a ieşit din zona respectivă a parcului. Astfel, în urma activităţilor specifice demarate, poliţiştii au depistat, la scurt timp, în proximitate, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, pe linia unor astfel de fapte, bănuit de provocarea incendiului”, relatează Poliţia Capitalei.

Bărbatul a fost dus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul a încercat să provoace incendiul în Parcul IOR.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 12 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la distrugere.

Citeşte şi: Un bărbat de 63 de ani a ademenit o fetiţă de şase la el acasă şi a violat-o

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS