19.2 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmiratele Arabe Unite au solicitat Franţei acces consular la şeful Telegram

Emiratele Arabe Unite au solicitat Franţei acces consular la şeful Telegram

Emiratele Arabe Unite au anunţat marţi că au solicitat Franţei acces consular la Pavel Durov, fondatorul companiei Telegram, al cărei sediu este în Dubai, în urma arestării sale pentru 12 presupuse infracţiuni de crimă organizată, relatează AFP, transmite News.ro.

„Emiratele Arabe Unite urmăresc îndeaproape cazul cetăţeanului său Pavel Durov, fondatorul Telegram, care a fost arestat de autorităţile franceze pe aeroportul Paris-Le Bourget”, a declarat Ministerul de Externe al statului din Golf, într-un comunicat.

Emiratele Arabe Unite au solicitat guvernului Republicii Franceze ca toate serviciile consulare necesare să îi fie furnizate „în regim de urgenţă”, a adăugat acesta.

Pavel Durov a fost arestat pe aeroportul din Paris

Pavel Durov, în vârstă de 39 de ani, fondatorul miliardar al platformei social media, a fost arestat pe aeroportul din Paris duminică seara. El este acuzat că nu a acţionat împotriva difuzării de conţinut infracţional pe Telegram, care are peste 900 de milioane de utilizatori. Compania sa a respins aceste acuzaţii.

Emmanuel Macron a negat luni orice „decizie politică” în arestarea magnatului internetului

Preşedintele francez Emmanuel Macron a negat luni orice „decizie politică” în arestarea magnatului internetului, al cărui arest preventiv a fost prelungit până miercuri.

Durov, care a înfiinţat Telegram după ce a părăsit Rusia în urmă cu zece ani, are o avere estimată de Forbes la 15,5 miliarde de dolari.

Fondatorul Telegram său are „dublă cetăţenie, a Emiratelor Arabe Unite şi a Franţei”

Potrivit companiei Telegram, fondatorul său are „dublă cetăţenie, a Emiratelor Arabe Unite şi a Franţei”, în plus faţă de naţionalitatea rusă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Moscova, care a solicitat, de asemenea, acces consular la miliardar, nu a primit nicio informaţie din partea Franţei cu privire la motivele arestării sale.

„Pavel Durov nu are nimic de ascuns şi călătoreşte frecvent în Europa”, asigurase Telegram, duminică seara. „Este absurd să spui că o platformă sau proprietarul acesteia sunt responsabili pentru abuzurile” constatate pe platforma respectivă, a adăugat compania.

Citeşte şi: Candidatul Marcel Ciolacu a mâncat covrigi la Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS