15.9 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost scos din arest fondatorul Telegram

A fost scos din arest fondatorul Telegram

Reținerea şefului Telegram, Pavel Durov, cercetat pentru 12 infracţiuni legate de criminalitatea organizată, a fost ridicată miercuri după-amiază. Acesta a fost transferat la Palatul de Justiţie din Paris în vederea unei eventuale inculpări sau prelungire a detenției preventive, relatează Le Figaro, citat de News.ro.

Procurorii l-au acuzat că nu a luat măsuri împotriva difuzării de conţinut infracţional pe Telegram, reţeaua pe care a fondat-o şi pe care o conduce şi care are peste 900 de milioane de utilizatori. Compania neagă acest lucru. Reținerea lui Pavel Durov, care poate dura până la 96 de ore, fusese prelungită până miercuri.

Pentru faptele de care este acuzat, reținerea de către poliție nu poate dura mai mult de 96 de ore

Potrivit legislației franceze, pentru faptele de care este acuzat fondatorul Telegram reținerea de către poliție nu poate dura mai mult de 96 de ore, perioadă la finele căreia suspectul trebuie adus în fața unui tribunal. Acesta trebuie să aprobe o eventuală inculpare, caz în care pot fi dispuse și alte măsuri preventive, precum controlul judiciar, arestul la domiciliu sau, în cazuri exceționale, prelungirea arestului.

Miliardarul rus a fost reţinut sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget, din nordul Parisului

Însoţit de garda sa de corp şi de asistenta sa, miliardarul rus în vârstă de 39 de ani a fost reţinut sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget, din nordul Parisului, în baza unui mandat francez de căutare şi a fost plasat în arest. Pavel Durov tocmai sosise din Baku, Azerbaidjan, şi urma să petreacă cel puţin o seară la Paris, unde planificase să ia cina.

Potrivit „Le Canard enchaîné”, publicaţie franceză de investigaţii, Pavel Durov, le-ar fi spus poliţiştilor care l-au ridicat la coborârea din avion că era aşteptat să ia cina cu preşedintele Emmanuel Macron. Palatul Elysée a negat însă, oficial, acest lucru. „În acea seară, preşedintele a fost la Le Touquet” (o staţiune din nordul ţării – n.r.), a declarat pentru Le Canard un consilier de la Elysee.

El a fost arestat în cadrul unei anchete judiciare deschise la 8 iulie de către judecătorii de instrucţie specializaţi din Paris, urmare a unei anchete preliminare a unităţii de criminalitate informatică a Parchetului din Paris.

Citeşte şi: În ce zile vor fi sărbătorile legale și când vor avea liber angajații, în 2025

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS