15.9 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Plan de combatere a violenţei şcolare, adoptat de Guvern

(VIDEO) Plan de combatere a violenţei şcolare, adoptat de Guvern

Un plan de combatere a violenţei şcolare a fost adoptat miercuri de guvern. Măsurile concrete vor fi anunţate în perioada următoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„În domeniul Educaţiei, Guvernul a decis săptămâna trecută, vă reamintesc, continuarea programului prin care elevii vor primi alimente sănătoase. Astăzi a fost completat setul de măsuri care pregătesc începerea noului an şcolar prin adoptarea unui plan de combatere a violenţei şcolare, pentru evidenta asigurare a unui mediu cât mai sigur de învăţământ pentru elevi, dar şi un mediu de lucru pentru profesori şi pentru liniştea bine meditată a părinţilor care îşi lasă copiii în mediul de învăţământ”, a declarat Constantin într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Este vorba despre un plan multiinstituţional

El a menţionat că este vorba despre un plan multi-instituţional, iar responsabilităţile vor fi împărţite între unităţile şcolare, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, inspectoratele judeţene de poliţie şi ale municipiului Bucureşti.

„Este un plan complex care va fi coordonat de către Ministerul Educaţiei, dar care, repet, are responsabilităţi adiacente către mai multe instituţii. Acest plan va duce şi el la o serie de măsuri concrete care vor fi anunţate în perioada următoare”, a afirmat Constantin.

Citeşte şi: Un bărbat de 74 de ani a murit după ce i s-a făcut rău la volan şi a provocat un accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS