19 C
Craiova
sâmbătă, 14 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Ciolacu anunţă o lege a pensiilor distinctă pentru persoanele cu dizabilităţi

Marcel Ciolacu anunţă o lege a pensiilor distinctă pentru persoanele cu dizabilităţi

Pentru persoanele cu dizabilităţi se va elabora o lege a pensiilor distinctă, care să trateze cu respect munca acestora, a nunţat vineri premierul Marcel Ciolacu. În acelaşi timp, trebuie să le asigure dreptul la un venit decent atât celor care s-au retras din activitate, cât şi viitorilor pensionari.

„Nicio pensie aflată în plată nu va scădea în urma recalculării! Acest lucru este valabil şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Astăzi, în urma întâlnirii avute cu reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi ai Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, am hotărât să lucrăm împreună pentru o lege distinctă care să trateze cu respect munca persoanelor cu dizabilităţi şi, în acelaşi timp, să le asigure dreptul la o pensie decentă, atât celor aflaţi acum la pensie, cât şi viitorilor pensionari”, a scris prim-ministrul, pe Facebook, conform Agerpres.

El a adăugat că Executivul va încuraja angajarea şi păstrarea în activitate a persoanelor cu nevoi speciale îndeosebi în administraţia publică, „pentru ca aceşti oameni să se integreze mai uşor în societate şi să le asigurăm o viaţă demnă”.

Citeşte şi: Târgu Jiu: Un cetățean a găsit o borsetă cu bani și carduri bancare și a predat-o poliției

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS