26.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul pensionarilor îl depășește pe cel al angajaților, în aproape jumătate din țară

Numărul pensionarilor îl depășește pe cel al angajaților, în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară, numărul pensionarilor îl depășește pe cel al angajaților. Mai exact 20 de judeţe au mai mulţi pensionari decât angajaţi.

Teleorman este pe primul loc în clasamentul județelor cu cel mai mare număr de pensionari la salariați. Sunt 83.000 de pensionari la peste 56 de mii de salariaţi, potrivit Ziarul Financiar. Adică o discrepanţă de 48%. Iar asta înseamnă că doi angajaţi muncesc o lună întreagă pentru ca din contribuţiile lor să fie plătită o singură pensie.

Dezechilibru uriaș între pensionari și salariați găsim și în Vaslui, unde vorbim de 80.000 de pensionari la 56.000 de salariaţi. Asta în vreme ce în Botoşani vorbim despre o discrepanță de 25%.

Ilfov, Timiş şi Cluj au un număr semnificativ mai mare de salariaţi comparativ cu cel al pensionarilor

În schimb, judeţele Ilfov, Timiş şi Cluj au un număr semnificativ mai mare de salariaţi comparativ cu cel al pensionarilor. Iar în București sunt doar patru pensionari la fiecare 10 angajați. Cele mai recente date arată că în ultimii 7 ani, cheltuielile totale cu pensiile au crescut de la 63,6 mld. lei în 2018 la o estimare de 131,4 mld. lei în 2024.

Citește şi: Când va avea loc echinocţiul de toamnă în 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS