8.4 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmnistie fiscală. Cei cu datorii la stat vor scăpa de dobânzi și penalități dacă vor plăti până în 25 noiembrie

Amnistie fiscală. Cei cu datorii la stat vor scăpa de dobânzi și penalități dacă vor plăti până în 25 noiembrie

Persoanele fizice și firmele care au datorii la stat vor scăpa de toate dobânzile și penalitățile dacă plătesc restanțele până în 25 noiembrie, conform proiectului pregătit de Ministerul Finanțelor, a declarat luni premierul Marcel Ciolacu.

„Azi va fi pus în transparență publică și actul normativ prin care luăm o serie de măsuri pentru a aduce venituri în plus la buget. Anulăm dobânzile și penalitățile celor cu datorii la stat dacă plătesc aceste restanțe până pe 25 noiembrie”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de luni.

Vor fi răsplătiți și „contribuabilii corecți cu taxele la zi”

El a mai spus că vor fi răsplătiți și „contribuabilii corecți cu taxele la zi”.

„Astfel, de luna următoare, ei primesc o bonificație de 3%, deci plătesc mai puțin către stat. Consider că este forma cea mai firească prin care arătăm un semn de apreciere pentru toți contribuabilii onești din această țară”, a precizat premierul.

Conform informațiilor profit.ro, persoanele fizice cu datorii la stat vor putea beneficia, dacă aleg să plătească, de ștergerea a 50% din datoria principală și a 100% din accesorii (dobânzi și penalități), dacă datoria lor este de până la 5.000 de lei, iar dacă datoria este de peste 5.000 de lei, vor putea beneficia de ștergerea a 25% din datoria principală și a 100% din accesorii.

O amnistie asemănătoare a avut loc în pandemie

Ministerul Finanțelor vizează să încaseze 7,5 miliarde de lei de la persoanele juridice, în timp ce la persoanele fizice impactul nu a fost calculat.

O amnistie asemănătoare a avut loc în pandemie. Diferența este că acum vor fi recompensați și contribuabilii care sunt cu taxele la zi.

Citeşte şi: Ordin de protecție emis împotriva unui minor de 15 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS