19.6 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la fermentarea mustului

O femeie a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la fermentarea mustului

O femeie, de 39 de ani, din județul Iași a murit după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Femeia a fost găsită fără suflare, luni, în beciul casei. Şi soțul ei s-a întoxicat cu monoxid de carbon, însă a fost salvat de medici. Vecinii au fost cei care au sunat la 112.

Cauza intoxicației a fost mustul pus la fermentare în gospodărie de cei doi soți. Bărbatul de 43 de ani a fost descoperit la timp, dar la momentul intervenției femeia era deja moartă.

„La solicitarea primară din sat Focuri, au fost găsiţi doi pacienţi în beci, de către un vecin, în jurul orei 8.30, motiv pentru care a sunat la 112. Până la sosirea echipajelor de urgenţă (medicale – SAJ B2, elicopter ESA 350 Iaşi, Pompieri şi Poliţie), victima de sex masculin, în vârstă de 43 de ani, a fost extrasă din beci, conştient, uşor confuz, nu ştia cu exactitate să precizeze de când era în beci. Prezenta dispnee, sindrom emetizant, fără mărci traumatice, vizibile, fiind preluat şi transportat cu elicopterul la UPU Spital “Sf. Spiridon Iaşi“, cu diagnosticul de intoxicaţie cu monoxid de carbon. La asosirea pompierilor, a fost extrasă şi victimă de sex feminin, de 39 ani, în stop cardio-respirator, cu semne de moarte instalate (midriaza fixă bilaterală, rigiditate cadaverică, lividităţi cadaverice, tegumente reci, cianotice), pentru care s-a declarat decesul, pacienta neavând indicaţie de resuscitare. La faţa locului a fost prezentă şi Poliţia Criminalistică. Diagnosticul este de asfixie în mediu cu dioxid de carbon”, a transmis SMURD Iași, citat de bzi.ro.

Cei doi soți puneau murături în beciul care nu era aerisit suficient. Monoxidul de carbon de la fermentarea mustului i-a făcut să-și piardă cunoștința.

Citeşte şi: Bărbat arestat după ce a provocat cinci incendii într-o singură zi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS