17.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţistul din Sibiu care a bătut un şofer într-o benzinărie, reţinut

Poliţistul din Sibiu care a bătut un şofer într-o benzinărie, reţinut

Poliţistul de la Serviciul Operaţiuni Speciale al IPJ Sibiu care, în timpul liber fiind, a lovit un tânăr, într-o benzinărie din Cisnădie, a fost reţinut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. Incidentul a fost filmat. Bărbatul este cercetat pentru lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu au transmis, miercuri, că în acest dosar se fac cercetări pentru lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2, alin 21 , lit. c din Cp şi distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 Cp.

”În data de 01.09.2021, ora 19.30, suspectul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 39 de ani, agent de poliţie în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Operaţiuni Speciale, a condus autoutilitara tip platformă Iveco în sensul giratoriu al străzilor Şelimbărului, Sibiului şi Cindrelului din oraş Cisnădie şi a intrat într-un conflict cu persoana vătămată, conducătorul autoturismului marca Opel.

Suspectul a coborât din autoutilitară şi s-a îndreptat spre autoturismul persoanei vătămate, lovindu-l cu piciorul drept în zona capului, prin geamul deschis al portierei. Ulterior, suspectul a continuat să lovească persoana vătămată cu pumnii în zona feţei. Persoana vătămată a încercat să deschidă portiera autoturismului, fiind blocat de suspect. Suspectul s-a împins în portieră cu genunchiul, ceea ce a condus la distrugerea portierei”, au stabilit anchetatorii.

Poliţistul a fost reţinut preventiv

După ce victima a sesizat poliţia, dosarul a fost preluat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în anchetă proprie. Faţă de suspect, procurorul a dispus, marţi, măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.

”În cauză, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv distrugere. Din primele cercetări efectuate rezultă că persoana bănuită de comiterea faptelor este un poliţist din cadrul I.P.J. Sibiu, aflat în timpul liber la momentul presupusei săvârşiri a faptelor”, arăta sursa citată.

”În acest context, comanda IPJ Sibiu a dispus, prin Compartimentul Control Intern, declanşarea de verificări cu privire la comportamentul poliţistului în cauză, urmând a se dispune măsuri în consecinţă”, preciza IPJ Sibiu.

”Conducerea Poliţiei Române a dispus conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu să ia toate măsurile legale, atât în ceea ce priveşte cazul menţionat, cât şi pentru a preveni alte situaţii similare, pe viitor.

De asemenea, Inspectorul General al Poliţiei Române a solicitat conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu să comunice public, în mod transparent şi rapid, toate cazurile gestionate de această unitate de poliţie, în special cele în care sunt implicaţi poliţişti, astfel încât opinia publică să fie informată”, a transmis, marţi seară, Poliţia Română.

Citeşte şi: Adolescentă accidentată mortal de un camion când traversa strada

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS