17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii - obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar preţul este neschimbat

Producătorii – obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar preţul este neschimbat

La începutul ședinței de miercuri a Guvernului, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că este finalizat ordinul preşedintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianţii scad gramajul produselor și va fi publicat în Monitorul Oficial cel târziu luni.

Șeful Executivului a subliniat că producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul alimentului este neschimbat și promite aplicarea de sancțiuni pentru nerespectarea acestei obligații, conform digi24.ro.

„Producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul“

„Este gata și ordinul președintelui ANPC de stopare a fenomenului prin care comercianții scad gramajul produselor, dar lasă prețurile la fel. Aceasta formă de înșelăciune împotriva consumatorilor se încheie”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței Executivului.

El a adăugat că va fi finalizată procedura de consultare la nivel european și cel târziu luni va fi publicat actul în Monitorul Oficial, iar „producătorii trebuie să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, iar prețul produsului este neschimbat”. „Și aplicăm sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”, a conchis Ciolacu.

Citește şi: Dezastru produs de tăietorii de lemne într-o arie protejată din Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS