16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbați reținuți pentru braconaj după ce în căruța lor au fost găsite două căprioare împușcate

Bărbați reținuți pentru braconaj după ce în căruța lor au fost găsite două căprioare împușcate

Trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru braconaj cinegetic, după ce în căruța lor au fost găsite două căprioare împușcate.

„La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Marea, în timp ce patrulau pe raza comunei Hulubeşti, au oprit pentru control, pe un drum de exploatare agricolă, un vehicul cu tracţiune animală (căruţă) în care se aflau trei bărbaţi.

În urma controlului vehiculului, poliţiştii au descoperit două cadavre din specia căprioară, ce prezentau leziuni specifice împuşcării, o armă de foc şi două lanterne”, precizează IPJ Dâmboviţa.

La faţa locului, pentru a prelua cercetările, s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au stabilit că arma era deţinută legal de un bărbat de 40 de ani.

„Din investigaţiile efectuate a rezultat că bărbatul de 40 de ani, fără a deţine autorizaţie de vânătoare, în noaptea de 4 spre 5 septembrie a.c., împreună cu doi tineri de 20 şi 21 de ani, ar fi împuşcat cele două animale, pe care le-ar fi încărcat în vehicul”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

Cei trei bărbați au fost reţinuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraţilor pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Citeşte şi: Vâlcea: Polițisul prins că lua mită de la un om de afaceri, arestat preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS