15 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterlop arestat preventiv după ce și-a hărțuit soția, care obținuse ordin de protecție, cu mii de mesaje și telefoane

Interlop arestat preventiv după ce și-a hărțuit soția, care obținuse ordin de protecție, cu mii de mesaje și telefoane

Un cunoscut interlop din Oradea a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de zile. Acesta este acuzat că și-a hărțuit soția cu aproape 1.700 de mesaje și apeluri telefonice într-o lună, deși pe numele său fusese emis ordin de protecție.

Răzvan Parfene a comis faptele în perioada 25 iulie – 28 august, victima fiind soţia sa, de 32 ani, față de care avea obligaţia să păstreze distanţa şi să nu o contacteze în niciun fel, relatează ebihoreanul.ro.

A sunat-o, dar i-a trimis și mesaje text prin intermediul unor aplicaţii de mesagerie. Ordinul de restricție fusese emis de polițiști pe 25 iulie, după ce bărbatul și-ar fi agresat fizic soția și pe un alt membru al familiei. În urma agresiunii, victimele au avut nevoie de 3-6 zile de îngrijiri medicale.

Cine este Răzvan Parfene

Cunoscut bătăuş şi recuperator, Răzvan Parfene a fost condamnat în mai multe rânduri. A a ajuns celebru în 2017, după ce a publicat pe Facebook un video în care, cocoţat pe capota unei maşini parcate pe o plajă şi invocând „libertatea de exprimare”, îi informa pe poliţistul, procurorul şi judecătorii care l-au băgat „gratis” la închisoare pentru o încăierare, că le ia „morţii în p…”, ba chiar şi nevestele şi „tot neamul şi rasa” lor.

Un an mai târziu, a fost prins la frontiera Borş şi apoi arestat provizoriu fiindcă pe numele său era emis, de autorităţile din Austria, un mandat european de arestare pentru vătămare corporală. În 2019, a fost încătuşat pentru că a tâlhărit un orădean de un telefon scump şi a fugit cu maşina, şofând fără permis.

Până să fie condamnat definitiv, în 2020, bărbatul şi-a mai „umflat” dosarul cu infracţiuni rutiere, inclusiv consum de droguri la volan, dar şi distrugere,după ce a intrat pe un teren de fotbal cu un cuţit în mână și i-a fugărit pe jucători ca să le ia mingea pe care, apoi, a tăiat-o. 

Răzvan Parfene a primit, în 2020, o pedeapsă de 4 ani şi 5 luni de închisoare, dar nu s-a liniştit nici în spatele gratiilor. În august 2022, în timp ce era închis în Penitenciarul Timişoara, a fost băgat în anchetă pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, după ce poliţiştii care îl păzeau l-au prins cu comprimate phihotrope asupra lui.

Ancheta a fost oprită, iarna trecută, pe motiv că fapta nu prezintă pericol social. Parfene nu a mai rămas închis, fiind eliberat condiţionat în această primăvară.

Citeşte şi: Fostul fotbalist Ionel Ganea, vizat de un ordin de protecție după ce și-a bătut un vecin din cauza unui gard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS