19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn comisar-șef din IGPR a încercat să scape de amenda pentru viteză cerând să-i fie dată soției

Un comisar-șef din IGPR a încercat să scape de amenda pentru viteză cerând să-i fie dată soției

Un comisar-șef din IGPR este anchetat de DNA pentru instigare la fals, după ce fost prins conducând cu viteză, dar ca să scape de amendă, le-a cerut agenților să scrie procesul-verbal pe numele soției. Femeia se afla și ea în mașină. O metodă silimară a fost folosită de șeful Poliției din Cluj, în urmă cu câteva luni.

Marius Badea a fost oprit în trafic pe raza municipiului Adjud, în timp ce se afla la volanul autoturismul său personal. Bărbatul a fost surprins cu aparatul radar conducând cu o viteză de 108 km/oră pe un sector de drum, unde limita de viteză este de 50 km/oră. Profitând de funcția pe care o deține în cadrul IGPR, comisarul-șef i-ar fi convins pe agenți să nu-l amendeze și să nu-i suspende permisul de conducere. Mai mult, ofițerul i-ar fi determinat pe colegii săi să aplice „metoda nevasta”, adică să completeze procesul-verbal pe numele soției lui.

​”În concret, în urma discuțiilor purtate, inculpatul Badea Marius i-ar fi determinat pe agenții de poliție să întocmească procesul verbal de contravenție pe numele soției inculpatului care se afla cu acesta în autoturism”, se arată în comunicatul DNA.

Un caz similar a avut loc în primăvară

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea a trei infracțiuni de instigare și anume instigare la fals în declarații, la complicitate la fals în declarații și la abuz în serviciu. În plus, comisarul-șef a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme. Inculpatului Badea Marius i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai transmite DNA.

Un caz similar a avut loc în primăvară, când chestorul de poliție Rus Mihai, șef al IPJ Cluj, a fost prins cu aparatul radar în timp ce conducea cu 120 km/oră pe un drum cu limită de viteză de 50 km/oră. Mihai Rus s-a înțeles cu agenții de poliție să completeze actele de contravenție cu datele soției sale.

Citeşte şi: Femeie înjunghiată de concubin, care a venit după ea la serviciu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS