9.5 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Ciucă şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării” la emisiunea culinară a lui Mircea Dinescu

Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării” la emisiunea culinară a lui Mircea Dinescu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării”, în cadrul unui episod, filmat la Cetate, al emisiunii culinare a lui Mircea Dinescu. Cei doi au gătit mâncăruri tradiţionale din Oltenia şi au vorbit despre carte, având drept fundal sonor muzică lăutărească, infomează News.ro.

Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea ”În slujba ţării”, lături de scriitorul Mircea Dinescu, în cadrul emisiunii ”Poezie şi Delicateţuri” de la Prima TV

”Este prima dată în istoria omenirii când un soldat fruntaş prezintă cartea unui general (…) Primul capitol – Viaţa mea aşa cum a fost. Popasuri biografice… este nemaipomenită, este un fel de compasiune, iubirea şi admiraţia pentru femeile din Oltenia. Acest capitol nu poate fi scris de cineva din afară”, a spus Mircea Dinescu, în deschiderea emisiunii.

”Trăirea de acolo nu poate fi decât din trăire”, a completat Nicolae Ciucă.

Dinescu a mai spus că în carte se găsesc şi poveşti despre mâncare, în timp ce Nicolae Ciucă a scos o pâine din ţest.

”E unsă cu roşie pe deasupra, se vede”, a comentat Ciucă. ”Ştiţi ce se mai punea în ţest? Frunză de nuc”, a completat el.

Mircea Dinescu a remarcat că, dintre cei care candidează la Preşedinţia României, Ciucă are o meserie.

”În Armată, când încerci să te impui prin forţă, nu reuşeşti să obţii… Trebuie să îi simţi pe oameni şi ei trebuie să te simtă. Fără simţirea asta reciprocă, nu se face nimic în viaţă”, a afirmat Ciucă.

Două milioane de euro de la PNL pentru promovarea cărţii lui Ciucă

Cu câteva zile înainte de lansarea de la emisiunea culinaro-culturală, Nicolae Ciucă a lansat un videoclip de promovare a cărţii „În slujba ţării”. În acesta sunt incluse și imagini din lupte din Afganistan şi Irak.

În imagini apare şi Ciucă, fost comandat, din februarie 2001, al Batalionului 26 de Infanterie „Neagoe Basarab” (cunoscut și sub numele „Scorpionii roșii”), care a participat între 2002 și 2003 la misiunea militară Enduring Freedom din Afganistan și, în 2004, la misiunea Ancient Babylon din Irak.

Săptămâna aceasta, Recorder a publicat un material despre ce a făcut Nicolae Ciucă în misiunea sa în Irak. În material, doi generali italieni au declarat că batalionul „Scorpionii roșii”, condus de Nicolae Ciucă, nu a fost implicat direct în lupte.

Pentru promovarea cărții, Partidul Național Liberal a plătit până acum aproximativ 2 milioane de euro, potrivit snoop.ro.

Pentru perioada 15 mai – 15 iunie, care s-a suprapus aproape total cu campania electorală la alegerile locale și europarlamentare, PNL a plătit 510.000 de euro ca pe marginea drumurilor din România să fie afișată imaginea lui Nicolae Ciucă, potrivit unui răspuns furnizat de partid pentru snoop.ro.

Citeşte şi: Cinci fugari, aduşi în ţară din Olanda şi Marea Britanie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS