9.5 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞofer băut şi fără permis, arestat preventiv după ce a lovit un poliţist cu maşina şi a fugit

Şofer băut şi fără permis, arestat preventiv după ce a lovit un poliţist cu maşina şi a fugit

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat preventiv după ce, duminică, a lovit cu maşina un poliţist în judeţul Tulcea, apoi a fugit de la locul accidentului. Şoferul a fost prins şi testat pentru consum de băuturi alcoolice, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, el nu avea permis de conducere.

Un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Măcin a încercat să oprească un autoturism despre care aveau indicii că îi expirase valabilitatea plăcuţelor cu număr provizoriu şi că deţinătorul maşinii nu are permis de conducere.

“Iniţial, autoturismul în cauză a oprit pe sensul opus de deplasare în afara carosabilului, iar când poliţistul a coborât din autospecială, conducătorul autoturismului s-a pus în mişcare. Întrucât poliţistul nu a avut timp suficient să se retragă în autospecială, a fost luat pe capota motor a autoturismului şi  proiectat pe carosabil, suferind leziuni şi contuzii la membrele superioare şi inferioare. Poliţistul a fost preluat de un echipaj de ambulanţă şi transportat la o unitate medicală, pentru investigaţii”, au precizat reprezentanţii IPJ Tulcea.

Poliţiştii au reuşit să îl prindă pe şoferul respectiv, un tânăr de 22 de ani.

El a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum şi cu aparatul pentru depistarea substanţelor pshioactive, rezultatul fiind negativ.

Tânărul de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de ultraj, conducerea unui autoturism neînmatriculat şi conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Citeşte şi: Bărbat înjunghiat pe o stradă din Constanţa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS