17.3 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescenții care au bătut un elev olimpic, reținuți

Adolescenții care au bătut un elev olimpic, reținuți

Trei adolescenţi din Botoșani au fost reținuți, miercuri, după ce, în urmă cu 11 zile, au desfigurat în bătaie un elev olimpic. Victima a fost lovită cu bestialitate pe stradă, noaptea. La încăierarea respectivă ar fi asistat şi alţi copii.

Scena extrem de violentă s-a petrecut în centrul vechi din Botoșani, pe 31 august, la 1.30 noaptea.

Băiatul de 18 ani se întorcea casă, împreună cu un prieten, când a fost atacat de un grup de copii. Inițial, l-ar fi lovit doar cu mere, după care s-au năpustit cu pumnii și picioarele asupra lui, ca să-i ia banii.

Când victima a sunat la 112, bătăușii au fugit care încotro. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Tânărul a fost internat imediat, apoi a fost operat la nas.

Adolescenţii au fost reţinuţi, părinţii au fost amendaţi

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violente. Iniţial, i-au amendat pe părinţii agresorilor.

Șeful Poliției Botoşani ar fi făcut chiar o remarcă nepotrivită la adresa victimei – cum că la ora 1.00 noaptea un tânăr trebuia să doarmă, nu să fie pe străzi. Afirmația a stârnit revoltă în spaţiul public. Ulterior, comisarul-şef şi-a cerut scuze.

Cei trei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost supuşi unei expertize psihiatrice. Potrivit medicilor legişti, ei aveau discernământ în momentul comiterii faptei.

Miercuri au fost reţinuţi toţi trei.

Citeşte şi: Alfred Bulai solicită anularea mandatului de arestare preventivă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS