17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă eleve din Texas, arestate după ce au ameninţat că vor comite un atac armat la şcoală

Două eleve din Texas, arestate după ce au ameninţat că vor comite un atac armat la şcoală

Două fete de 12 ani au fost arestate în Laredo, Texas, după ce ar fi amenințat că vor comite un atac armat în propria lor școală. Elevele au fost reținute duminică și au recunoscut că au recurs la amenințări.

Districtul Școlar Independent Laredo a suspendat luni cursurile la şcoala Cigarroa, unde fetele sunt eleve. Școlile primare din jur au fost plasate sub „protocoale suplimentare de securitate”.

Poliția din Laredo a anunțat autorităţile școlare despre amenințări duminică noaptea, după ce a primit informații de la mai mult de zece persoane din comunitate. Poliția a spus că a luat măsuri „rapide” și a trimis ofițeri la trei locuințe, luni, la prima oră.

Ar fi fost primul atac comis de fete

Fetele care ar fi făcut amenințările pe Snapchat au fost identificate. Poliția a vorbit cu părinții lor, care au „cooperat” şi au permis percheziţionarea locuinţelor. Poliţiştii nu au găsit arme în casele acestora. Fetele le-ar fi mărturisit polițiștilor că intenționau să dea curs amenințărilor.

Fetele au fost duse într-un centru de detenție pentru minori şi sunt acuzate de amenințări teroriste. Un judecător a ordonat marți ca acestea să fie reținute pentru cel puțin 10 zile, potrivit publicației locale KGNS News. Procuratura analizează dacă să le acuze ca adulți.

Vârsta și sexul lor fac acest caz unic. Majoritatea celor care au comis atacuri mortale în şcolile din SUA erau la vârsta adolescenței, şi erau băieţi.

Doi profesori şi doi elevi, ucişi de un elev săptămâna trecută

Șeful poliției din Laredo, Mike Rodriguez, a declarat, tot luni, într-o conferință de presă, că forțele de ordine au efectuat verificări la școala gimnazială Cigarroa pentru a căuta arme, dar nu au găsit nimic. El a adăugat că este „foarte trist să fii nevoit să reții un copil de 12 ani”, și a subliniat, de asemenea, pericolul postărilor amenințătoare făcute pe rețelele sociale.

Rodriguez a vorbit despre atacul armat de la școala Apalachee din Winder, Georgia, săptămâna trecută, unde doi elevi de 14 ani și doi profesori, (printre care și o femeie de origine română), au fost uciși. Un elev de 14 ani, a fost acuzat ca adult de patru acuzații de crimă.

„Știm ce s-a întâmplat în Georgia. Știm ce s-a mai întâmplat în alte școli, și nu vom lăsa să se întâmple și aici”, a spus șeful poliției. „Este trist să ne gândim că un copil de 12 ani poate incita la o astfel de acțiune. Dar ar fi și mai trist să vedem că acest tip de situație devine realitate”, a spus directorul districtului școlar, Sylvia Guerra Rios.

Cursurile la școlile din district au fost reluate marți.

Citeşte şi: Ancheta privind dezvăluirea subiectelor de la a doua sesiune de bacalaureat, preluată de Parchetul Militar, pentru că făptaşa e angajată a MAI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS