17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImnuri, voluntari și nopți nedormite: Singapore se pregătește pentru Papa Francisc

Imnuri, voluntari și nopți nedormite: Singapore se pregătește pentru Papa Francisc

Cea mai mare arenă din Singapore, care le-a găzduit pe Taylor Swift și Madonna, se pregătește să primească o icoană probabil mai mare – Papa Francisc.

Pontiful va celebra slujba cu 50.000 de persoane pe Stadionul Național joi seară, terminând turneul său de 12 zile Asia-Pacific se apropie de sfârșit.

Pontiful de 87 de ani a fost în Indonezia, Timor-Leste și Papua Noua Guinee – vizita pe insula Pacificului a fost cea mai îndepărtată călătorie pe care a călătorit pentru a-i întâlni pe devoți.

A ajuns miercuri după-amiază în Singapore, unde mai puțin de 10% din populație – în jur de 400.000 de oameni – este catolică. Vizita de trei zile include întâlniri cu oficiali guvernamentali, lideri religioși și studenți.

Aceasta a fost cea mai lungă vizită în străinătate a papalității sale și având în vedere sănătatea sa fragilă, voluntarii spun că vizita a fost de neimaginat în urmă cu doar un an. O perioadă de boală la acea vreme îngreuna călătoriile în străinătate, forțându-l să anuleze o călătorie în Emiratele Arabe Unite.

„De când ni s-a spus că va veni în Singapore, ne-am rugat”, spune Karen Cheah, unul dintre cei 5.000 de voluntari care au fost recrutați pentru sarcini, de la cântatul în cor în timpul Liturghiei până la protejarea Papei.

„Odată ce s-a urcat în avion și a vizitat celelalte țări, realitatea a lovit că se apropie: noi suntem următorii”, potrivit BBC.

Pregătiri frenetice

Găzduirea Papei chiar și pentru o singură seară – așa cum va face stadionul – nu este o minune.

Era un stup de activitate cu o zi înainte de Liturghie. Terenul este acoperit cu pardoseală din cauciuc. Rândurile de scaune cresc pe măsură ce muncitorii le descarcă mai multe.

La celălalt capăt al arenei, corul repetă imnuri la volum maxim sub atenta supraveghere a regizorilor, sunetul ciocnând cu rutinele fiind practicat de gazdele evenimentului.
Un voluntar parcurge secvențele pentru Liturghie în timp ce manevrează un scaun cu rotile gol. Se așteaptă ca Papa Francisc să folosească un scaun cu rotile pentru majoritatea angajamentelor din cauza unei afecțiuni la genunchi.

Între timp, voluntarii de securitate lucrează cu poliția pentru a securiza o zonă din jurul Papei.

Acești voluntari au finalizat săptămâni de pregătire, în care au învățat abilități, inclusiv cum să se desprindă de o strângere strânsă și să răspundă la un atac cu cuțitul.

„Din cauza sentimentului crescut de securitate actual, poliția a fost foarte activă în lucrul cu noi”, spune Kevin Ho, care conduce echipa de voluntari de securitate.

„Voluntarii noștri au avut nopți nedormite, făcând munca operațională. Încercăm să facem vizita cât se poate de sigură și de succes”.

Citește și: Craiova: O minoră a dispărut de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS