17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei a demis-o pe șefa ONRC

Ministrul Justiţiei a demis-o pe șefa ONRC

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a dispus, joi, revocarea directorului general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Valentina Burdescu, după ce Corpul de Control a constatat un management defectuos, întrucât deciziile privind modul şi momentul implementării noului sistem informatic şi testarea insuficientă a aplicaţiei informatice au generat disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei.

Oficiul Național al Registrului Comerțului se află în subordinea Ministerului de Justiție, care a anunțat joi că Corpul de Control trimis la instituție în 19 august a constatat „existența unui management defectuos”, conform news.ro.

Instituția mai spune că „a fost profund deficitară” comunicarea conducerii ONRC cu mediul de afaceri și cu cetățenii.

Având în vedere concluziile raportului Corpului de Control, Alina Gorghiu a decis, joi, revocarea directorului general al ONRC, Valentina Burdescu, mai spune Ministerul Justiției.

Luiza Mardare a fost numită în funcţia de director general al ONRC

În locul acesteia, la conducerea ONRC a fost numită Luiza Mardare. Aceasta este director al ONRC Constanța din 2014.

„Este o persoană cu experiența unei funcții de conducere, fiind director al ORCT Constanța, familiarizată cu noul sistem implementat. Are o viziune amplă asupra organizării interne a instituției”, spune Ministerul Justiției.

Din 26 iulie, ONRC are un nou portal de servicii on-line, pe care premierul Marcel Ciolacu îl lăuda, spunând că timpul necesar înființării unei firme „se reduce de la 72 de ore la doar 24”.

Citeşte şi: România, foarte aproape de îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice pentru eliminarea vizelor pentru SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS