17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful adjunct al IPJ Dâmboviţa, cercetat de DNA după ce a ajutat un infractor dat în urmărire internaţională

Şeful adjunct al IPJ Dâmboviţa, cercetat de DNA după ce a ajutat un infractor dat în urmărire internaţională

Şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, comisarul-şef Ionuţ-Denis Pîrvu, este cercetat sub control judiciar de DNA Ploieşti. Acesta este suspectat că nu a oferit autorităţilor numărul de telefon al unei persoane date în urmărire pentru că se sustrăgea executării unui mandat european de arestare, deşi discuta cu aceasta. În plus, el ar fi avertizat acea persoană să nu vorbească la telefon cu cineva, întrucât convorbirile ar fi putut fi interceptate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 11 septembrie, faţă de Ionuţ-Denis Pîrvu, comisar şef poliţie şi adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale).

”În perioada iulie 2023 – august 2023, inculpatul Pîrvu Ionuţ-Denis, în calitatea menţionată mai sus, deşi avea cunoştinţă despre faptul că o persoană, inculpată într-un dosar penal, se sustrăgea executării unui Mandat European de Arestare nu a oferit autorităţilor competente numărul de telefon al acestuia, deşi coresponda cu persoana respectivă, îngreunând activităţile de urmărire şi localizare a inculpatului dat în urmărire. De asemenea, ofiţerul de poliţie Pîrvu Denis i-ar fi dat indicaţii persoanei urmărite să nu vorbească cu o persoană întrucât exista posibilitatea ca terminalele mobile ale acestuia să fie interceptate, astfel încât acesta să fie localizat şi arestat în vederea extrădării”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis joi.

A raportat superiorilor că nu l-a găsit pe infractor

Ulterior, în cadrul unui raport înregistrat la IPJ Dâmboviţa, el ar fi menţionat în mod nereal că urmăritul l-ar fi contactat pe el. Iar în cadrul corespondenţei cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti ar fi susţinut că, în urma verificărilor efectuate, nu l-a găsit pe infractor, deşi, în realitate, Pîrvu deţinea informaţii despre acesta şi coresponda cu el.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Pârvu trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu să nu exercite funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, în exercitarea căreia inculpatul a săvârşit faptele, şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. 

Citeşte şi: O femeie s-a aruncat în fântâna din curtea casei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS