14.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSăptămâna Purcărete la Craiova: Naţionalul îl celebrează pe marele regizor printr-un regal teatral

Săptămâna Purcărete la Craiova: Naţionalul îl celebrează pe marele regizor printr-un regal teatral

În luna octombrie, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova celebrează 50 de ani de excelenţă în teatru ai marelui regizorul Silviu Purcărete, în cadrul unei săptămâni festive. În perioada 7-13 octombrie, craiovenii vor putea vedea pe scena Naţionalului cinci spectacole importante montate de Purcărete în ultimii ani. Biletele s-au pus deja în vânzare.

Ce spectacole vor fi jucate pe scena craioveană

Luni, 7 octombrie, în sala Amza Pellea va fi jucat spectacolul Povestea prinţesei deocheate, de Silviu Purcărete, inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanbokual IV-lea , o producţie a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu din anul 2018.

Marţi, 8 octombrie, publicul are şansa de a viziona Lexiconul amar, de Sebastian-Vlad Popa și Laur Cavachi, după „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, de Petre Ispirescu. Spectacolul a fost montat în acest an, la Teatrul Odeon din Bucureşti.

Joi este programată reprezentaţia spectacolului Gertrude, de Radu F. Alexandru, spectacolul care a avut premiera anul trecut, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București.

Vineri, 11 octombrie, se va juca O tragedie veninoasă, după„Women beware women” de Thomas Middleton , o altă producţie din acest an, montată la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.
Tot o producţie a Naţionalului ieşean va fi prezentată şi sâmbătă: Plugarul şi moartea, de Johannes von Tepl (2021).

Au fost puse în vânzare şi abonamente

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrului, www.tncms.ro, iar la agenţia instituţiei sunt disponibile şi abonamente pentru 3 spectacole sau pentru toate cele 5 reprezentaţii. Cei care nu pot ajunge la agenție pot suna la numărul de contact 0251 413 677 pentru mai multe detalii.

Săptămâna Purcărete este un eveniment organizat de Teatrul „Marin Sorescu” pentru a marca 50 de ani de carieră a regizorului Silviu Purcărete, o figură marcantă în istoria Naţionalului craiovean.

Pe lângă spectacolele aduse în faţa publicului din Craiova, în Săptămâna Purcărete vor fi organizate şi trei discuții importante dedicate operei și influenței lui Silviu Purcărete, moderate de criticii de teatru Marina Constantinescu, Sebastian-Vlad Popa și Octavian Saiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS