18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoare de la rezerva națională și tabără mobilă pentru sinistrații din Galați și Vaslui

Ajutoare de la rezerva națională și tabără mobilă pentru sinistrații din Galați și Vaslui

Premierul Marcel Ciolacu a dispus sâmbătă Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Sociale să elibereze urgent ajutoare pentru persoanele din judeţul Galaţi, afectate de inundaţii. O tabără mobilă cu 200 de locuri este amenajată în localitatea Gura Bohotin, din comuna ieșeană Gorban.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, populaţia care suferă din cauza fenomenelor meteorologice va primi apă şi alimente (conserve de carne, legume, pateu, gem, zahăr şi caşcaval) pentru o perioadă de şapte zile, 50 de locuinţe modulare, 12 grupuri sanitare, paturi şi lenjerii de pat, saci de dormit şi tot ce este necesar pentru cazarea temporară.

De asemenea, 10 bărci de salvare ale Armatei vor ajunge în comuna Pechea din judeţul Galaţi.

„Am făcut o celulă de criză rapidă la Consiliul Judeţean Galaţi cu miniştrii Apărării, Internelor, Mediului. Prioritatea este salvarea de vieţi omeneşti. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid, inclusiv cu elicoptere pentru situaţii de urgenţă. Vom ajuta oamenii afectaţi de inundaţii cu tot ce este necesar”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Prim-ministrul a mers sâmbătă la Slobozia Conachi, iar în cursul după-amiezii se va deplasa în comuna Pechea, o altă localitate din judeţul Galaţi grav afectată de inundaţii. 

Tabără mobilă pentru sinistraţi la Gorban

Aproximativ 50 de angajaţi din cadrul Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi lucrează, sâmbătă, pentru a ridica o tabără mobilă pentru sinistraţi în localitatea Gura Bohotin, din comuna Gorban.

Inspectorul şef al ISU Iaşi, col. Ionuţ Grădinaru, a declarat că în tabăra mobilă vor fi cazaţi sinistraţii din judeţele Vaslui şi Galaţi.

„Tabăra este formată din corturi cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri. Va fi amplasată pe un teren de fotbal pus la dispoziţie de Primăria Gorban. Avem pusă la dispoziţie şi Casa de Cultură pentru cazarea sinistraţilor, în caz de necesitate”, a explicat inspectorul şef al ISU Iaşi.

Potrivit sursei citate, alimentele şi articolele de igienă vor fi asigurate din rezervele statului.

Citește și: Târgu Jiu: Tânăr reținut pentru tâlharirea unei femei de 76 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS