20.1 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul promite bani pentru cei afectați de inundații

Guvernul promite bani pentru cei afectați de inundații

Guvernul va aloca fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor afectate de inundaţiile care au lovit Galaţiul, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, conform Agerpres.

„Ne-am angajat să folosim toate resursele disponibile şi, de aceea, vom aloca fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a ajuta la refacerea caselor şi a vieţilor. Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru, astfel încât toţi să-şi poată regăsi pacea şi stabilitatea de dinainte de acest dezastru”, a scris duminică ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, cei afectaţi de inundaţii nu vor fi lăsaţi să înfrunte această pierdere singuri. „Nu va fi uşor, dar vom fi alături de voi la fiecare pas. Nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a mai arătat Marcel Boloş.

Se evaluează pagubele

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au început să evalueze pagubele din gospodăriile afectate de inundaţii în ultima perioadă.

  • „Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne centralizează stocurile de alimente şi apă pentru a fi distribuite către oamenii afectaţi de inundaţii. De asemenea, au început să evalueze pagubele din gospodării”, potrivit unei informări publicate pe site-ul MAI, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al MAI transmis duminică dimineaţă, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localităţi din 7 judeţe (Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane. De asemenea, au fost afectate parţial sau total peste 5.000 de gospodării şi peste 15.000 persoane.

  • – Se suspendă cursurile școlare, luni și marți, în 25 de localități din Galați afectate de inundații, anunță Antena 3 citând autoritățile.
  • – Cadavrul unui bărbat a fost adus de ape din alt sat, spune primarul din Slobozia Conachi care a declarat duminică, la prânz, la Antena 3, că a cincea victimă nu este din localitatea pe care o administrează, ci dintr-una vecină.

Sinistraţii, sprijiniţi

Tabăra de sinistraţi de la Slobozia Conachi este dotată cu toate condiţiile necesare pentru siguranţa celor care vor fi cazaţi aici, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

  • „Este o prioritate ca persoanele afectate să primească tot sprijinul de care au nevoie, iar autorităţile sunt mobilizate pentru a răspunde rapid tuturor solicitărilor”, a precizat, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES, ministrul Cătălin Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne a vizitat, duminică, tabăra pentru sinistraţi de la Slobozia Conachi, după care a mers la principalul centru logistic de primire a ajutoarelor, amplasat în aceeaşi localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS