20.1 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImagini dramatice la Chișinău. Oameni luați de șuvoaiele de apă de pe străzi

Imagini dramatice la Chișinău. Oameni luați de șuvoaiele de apă de pe străzi

Ploiele aduse de ciclonul Boris au paralizat și Chișinăul, unde pe unele străzi s-au revărsat șuvoaie de apă, după ce râul Bâc, care trece prin oraș, a ieșit din matcă.

Imagini dramatice cu două fete luate de șuvoaiele de apă de pe o stradă din Chișinău au fost postate pe Telegram.
În imagini se vede cum două fete sunt luate de viitură și târâte pe stradă, izbindu-se de o mașină parcată.

Inundațiile provocate de ploile torențiale aduse de ciclonul Boris au afectat mai multe localități din Republica Moldova, iar duminică meteorologii au extins codul portocaliu pe tot teritoriul țării, până luni, la ora 5:00, scrie deschide.md.

Oameni luați de șuvoaiele de apă de pe străzi

Meteorologii prognozează că ploile, care vor fi însoțite de descărcări electrice, vor fi, pe alocuri, torențiale. În unele zone sunt prognozate cantități de până la 60 de litri pe metru pătrat.

Președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de pompierii, polițiștii, soldații, drumarii, medicii, primarii și toți cei care au intervenit în ultimele 24 de ore pentru a a-i ajuta pe cei afectați de inundații.

“Îi mulțumesc și fiecărui cetățean care a sărit în ajutor la nevoie. Autoritățile au lucrat toată noaptea acolo unde a fost nevoie de pomparea apei din gospodăriile inundate, deblocarea drumurilor și înlăturarea consecințelor intemperiilor, mai ales în centrul și sudul țării” a scris Maia Sandu pe Facebook.

Ea a spus că și astăzi vor fi ploi torențiale și i-a îndemnat pe oameni să evite deplasările care pot fi amânate și să aibă grijă unii de alții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS