20.1 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNinsori masive și inundații puternice în Austria

Ninsori masive și inundații puternice în Austria

Ninsori masive și inundații puternice în Austria. Ministerul Afacerilor Externe a avertizat duminică cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Austria că este în vigoare o alertă cod roşu de vreme rea.

„Din cauza căderilor masive de zăpadă din zona montană şi a ploilor abundente din restul ţării, există riscul apariţiei de inundaţii şi alunecări de teren. De asemenea, se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar şi rutier, precum şi evacuări ale populaţiei din zonele afectate.

Autorităţile austriece recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale şi cooperarea cu autorităţile locale, în caz de situaţii de urgenţă”, a precizat MAE, citat de News.ro.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena : +4369911726027 şi Consulatului General al României la Salzburg: +436765568898.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://viena.mae.ro şi https://salzburg.mae.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS