16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania a introdus oficial controale la toate granițele terestre 

Germania a introdus oficial controale la toate granițele terestre 

Controale aleatorii vor fi făcute de luni și la frontierele terestre ale Germaniei cu Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda și Danemarca. Măsura este deja în vigoare la punctele de trecere cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția, scrie Reuters.

Germania a reintrodus luni controale temporare la frontierele sale de vest și de nord, ca parte a eforturilor de combatere a migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, a anunțat oficial Ministerul de Interne.

Restricțiile fac parte dintr-o serie de măsuri care ilustrează poziția tot mai dură a Berlinului față de migrația ilegală, dar și a creșterii sprijinului pentru extrema dreaptă și pentru conservatorii din opoziție.

O lovitură pentru funcționarea Schengen

Controalele se vor aplica acum la frontierele terestre ale Germaniei cu Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda și Danemarca pentru o perioadă inițială de șase luni, în ceea ce reprezintă practic un nou obstacol în calea liberei circulații în cadrul Uniunii Europene, o lovitură pentru funcționarea Schengen.

Astfel de măsuri erau deja în vigoare la punctele de trecere cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția.

Mai puţine cereri de azil

Poliția federală va efectua aceste controale în mod flexibil, bazându-și acțiunile pe situația actuală de securitate și concentrându-se pe minimizarea perturbărilor pentru navetiști, călători și comerț, a declarat ministerul. Luni, traficul era fluent la frontierele vizate, scrie Reuters.

Modificările vin pe fondul scăderii cererilor de azil în Germania – cu 21,7% în primele opt luni ale anului. Ministra de interne Nancy Faeser a declarat că numărul cererilor de azil a scăzut, în parte datorită controalelor introduse anul trecut, care au blocat peste 30.000 de intrări neautorizate.

Citeşte şi: Verdictul privind cererea de revizuire a pedepsei Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute“, amânat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS