16.2 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Donald Trump vizat într-o aparentă tentativă de asasinat pe terenul de golf

(VIDEO) Donald Trump vizat într-o aparentă tentativă de asasinat pe terenul de golf

-

Donald Trump a fost vizat, duminică, într-o aparentă tentativă de asasinat pe terenul de golf, spune FBI. Candidatul republican este „în siguranţă” şi un suspect a fost arestat

Prezența forțelor de ordine în afara Trump International Golf Club din West Palm Beach este mare și-n această dimineață. Drumul cel mai apropiat de locul incidentului era încă închis la nouă ore după faptă, a raportat de la fața locului corespondentul CNN Randi Kaye.

Drumurile cu trafic intens din jurul clubului de golf sunt încă închise și a existat un flux regulat de dube de poliție care intră și ies pe porți.

Pe Bulevardul Summit, chiar în fața porții clubului de golf, sunt o mulțime de tufișuri, unde poate cineva ar fi putut să-și străbată drum până a ajuns la gard.

Persoana reținută în legătură cu aparenta tentativă de asasinat este Ryan Wesley Routh, potrivit a trei surse ale forțelor de ordine.

„Înțelegem de la oamenii legii că a fost foarte calm. Nu arăta nicio emoție”, a spus Kaye.

Trump International Golf Club se învecinează cu trei drumuri cu trafic intens: Kirk Road, Summit Boulevard și Congress Avenue. Aeroportul Internațional Palm Beach este, de asemenea, în apropiere.

Bărbatul reținut a rămas „tăcut” când a fost reținut

Bărbatul reținut în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump în Florida a rămas tăcut când a fost reținut, potrivit unui avocat local.

„Știa destule să rămână tăcut”, a declarat David Aronberg, procurorul de stat al comitatului Palm Beach, Florida, pentru Anderson Cooper de la CNN duminică seara.
„Se pare că nu a vorbit cu ofițerii, era calm. Deci, arăta ca o persoană care a mai făcut asta înainte, nu neapărat această crimă, ci cineva care a avut interacțiuni repetate cu forțele de ordine.”

Aronberg nu a numit suspectul, dar a spus că are cazier.

Aronberg a descris aparenta tentativă de asasinat drept „un alt incident bizar”. El a lăudat și Serviciul Secret al SUA pentru că l-a reperat rapid pe presupusul trăgător și a tras în el.

„Dacă ești Serviciul Secret, este într-adevăr un act de eroism să vezi o persoană cu această armă periculoasă trecând prin gard. Și a fost într-adevăr o muncă grozavă a Serviciului Secret să tragă prima lovitură”, a spus el.

A fost găsită o puşcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri şi echipamente de înregistrare video, au precizat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Suspectul a fugit la volanul unei maşini negre, dar un martor a ajutat poliţia să identifice vehiculul, iar autorităţile l-au găsit.

Incident cu victime în urmă cu câteva săptămâni

Cu câteva săptămâni înainte candidatul republican a scăpat de o tentativă de asasinat. Preşedintele democrat Joe Biden a renunţat să candideze pentru un nou mandat, iar vicepreşedinta Kamala Harris l-a înlocuit în scurt timp.

Joe Biden şi Kamala Harris au spus că sunt „uşuraţi” că Donald Trump este „în siguranţă”. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, preşedintele şi vicepreşedinta Statelor Unite sunt „informaţi în mod regulat de către echipele lor”.

Pe 13 iulie, fostul preşedinte (2017-2021) care aspiră să revină la Casa Albă a fost rănit la ureche de focuri de armă care au făcut un mort şi doi răniţi în rândul participanţilor la un miting în Pennsylvania, unul dintre cele şase sau şapte state-cheie ale alegerilor prezidenţiale, în nord-estul ţării.

Imaginile lui Donald Trump, cu sângele curgând pe faţă şi cu pumnul ridicat, au făcut înconjurul lumii şi au bulversat campania pentru alegerile din 5 noiembrie.

Acest fiasco de securitate a dus la demisia şefei Secret Service şi trimiterea în concediu administrativ a cel puţin cinci agenţi ai acestei unităţi.

Citește și: Cum s-a trezit un craiovean cu mașina ridicată din parcarea blocului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O nouă tranşă pentru tichetele sociale, în luna octombrie

În luna octombrie va fi livrată o nouă tranşă...

ȘTIRI GdS