24 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEconomia Ucrainei a crescut în 2024

Economia Ucrainei a crescut în 2024

PIB-ul Ucrainei a crescut în ritm anual cu 3,9% în primele opt luni din 2024, a anunţat miercuri ministrul Economiei, Iulia Sviridenko, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Oficialul a adăugat că în august economia a înregistrat un avans anual de 3,5%. Un acces mai bun la electricitate în august a ajutat la stimularea creşterii economiei şi a majorat pe termen scurt încrederea companiilor şi a consumatorilor, a explicat Sviridenko. Sectorul transporturilor, al construcţiilor şi vânzările cu amănuntul au sprijinit evoluţia PIB-ului în primele opt luni din 2024, a declarat ministrul Economiei.

În 2022, economia Ucrainei a scăzut cu aproximativ 29%

În 2022, economia Ucrainei a scăzut cu aproximativ 29%, în urma invaziei ruseşti. În urma ajutorului financiar extern de miliarde de dolari, a adaptabilităţii şi rezilienţei companiilor ucrainene, economia a revenit pe creştere în 2023, înregistrând un avans de 5,3%. Dar anul acesta firmele sunt afectate de întreruperea alimentării cu energie, în urma intensificării atacurilor ruseşti, iar Guvernul de la Kiev se aşteaptă la o expansiune a PIB-ului de doar 3,5% în 2024.

Citește şi: Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti, dată dispărută. Este căutată de poliţişti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS